.
Mi:

Na rysunkach przedstawiono projekty trzech rodzajów płyt przeznaczonych na blaty stołów. Który
z tych blatów nie będzie miał kątów prostych przy narożnikach ?
A. 1 B. 2 C.3 D. Wszystkie mają kształt prostokąta.
6 paź 15:30
Ani: A i C
6 paź 15:49
Mi: A obliczenia ?
6 paź 16:02
Ani: zastosuje tw odwrotne do tw.pitagorasa
6 paź 16:04
Mi: A pokażesz mi jak to zrobiłaś ?
6 paź 16:21
Ani: I. 2252+1202≠2252 zatem nie ma kątów prostych
II. 1055+1002=11025+10000=21025=1452 są kąty proste
III. 1202+1182=14400+13924=28324≠1692=28561 nie ma kątów prostych
6 paź 17:02
quatz: qutaz
10 lip 16:10