matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Mi:
Pole trójkąta równobocznego wynosi 4
√
3
. Jaką długość ma bok tego trójkąta ?.
6 paź 15:18
Kuba:
P=
a
2
*
√
3
4
4
√
3
=
a
2
*
√
3
4
/*4 16
√
3
=a
2
*
√
3
/:
√
3
16=a
2
4=a
6 paź 15:24