Pomocy w zadaniu !
A.: Sześcian o krawędzi długości 1m rozcięto na sześciany o krawędzi długości 2cm. Ile sześcianów
powstało w ten sposób ?
A. 56 B. 252 C. 50 D. 503
6 paź 15:10
Ani: D
6 paź 15:55
A: A jakie są obliczenia ?
6 paź 16:01
Ani: V1=1m*1m*1m= 1m3=(100cm)3=1000000cm3
V2=(2cm)3=8cm3
1000000cm3/8cm3=12500=503
6 paź 16:09
dfg: hjhhhhhhhhhhhhhh
30 wrz 19:26
asd: 52
30 wrz 19:27
matyk: 503 to poprawna odpowiedź.
30 wrz 19:31
Mila:
Ktoś dzisiaj się bawi i wyciąga posty z 2009 roku.
30 wrz 19:33
matyk: a jak sprawdzić z którego roku one są?
30 wrz 19:34