matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wypisz 4 początkowe wyrazy ciągu:
Magda:
an=1+(n/n+1)*cosnπ/2
25 paź 13:36
5-latek:
n
cosnπ
a
n
=1+
*
tak to ma wygladac > jesli tak to a
1
=
n+1
2
1
π
1
1+
*cos
=1+
*0 = policz a
2
= za npodstaw 2 i td
2
2
2
25 paź 13:44