matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Mateusz:
Granica:
n+1
2n−n+1
−n+1
−n
2
+2
a
n
=(
)
n
=(
)
n
=(1+
)
n
=e
=e
0
=1
2n
2n
2n
2n
gdzie jest błąd, bo w odpowiedziach mam 0 ?
25 paź 13:13
Mateusz:
up
25 paź 13:39
Janek191:
n + 1
1
n + 1
a
n
= (
)
n
= (
)
n
* (
)
n
=
2 n
2
n
1
1
= (
)
n
* ( 1 +
)
n
2
n
zatem lim a
n
= 0*e = 0 n→
∞
25 paź 14:14