matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja wykładnicza
DeDee:
Narysuj wykres i omów jego własności y=3
x+2
−2
1
y=−(
)
x
+3
2
1
y=|(
x+2
−1|−2
3
y=4
|x−1|+1
25 paź 09:23
5-latek:
Przypomniec sobie jak sie przesuwa wykres o wektor
https://matematykaszkolna.pl/strona/48.html
to np a) y=3
x+2
−2 rysujemy y=3
x
i przesuwamy o wektor [−2,−2]
25 paź 09:54
DeDee:
ale x+2 to cała potęga
na pewno tak można?
25 paź 15:14