Funkcja potęgowa
DeDee: Rozwiąż równania i nierówności
x+2=3√x√x−1+2
√17+x+√17−x<0
√x+19+8√x+3+√x+7+4√x+3=2
25 paź 09:19
DeDee: up
25 paź 15:11
Piotr 10: c) √x+3= t ⋀ t≥0
x+3=t2
x=t2−3
√t2−3+19+8t + √t2−3+7+4t=2
√(t+4)2 + √t+2)2 = 2
It+4I + It+2I=2 ⋁ t≥0
i do dzieła
b) wychodzi, że to jest sprzeczność
a) podobnie do a), też zmienna pomocnicza t
25 paź 15:19
DeDee: tam po prawej stronie jest x−1 − i cały kawałek tego wyrażenia jest pod drugim pierwiastkiem,
25 paź 15:45
DeDee: UP? Ktoś mi wytłumaczy te przykłady?
25 paź 16:02
ZKS:
Masz podane jak to mniej więcej robić więc próbuj.
25 paź 16:14