matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbadać zbieżność ciągu funkcyjnego SPRAWDZIĆ
boniak:
n
3
x
fn(x)=
x∊ [0,
∞
)
n
3
x+1
fn(0)=0 lim
n→
∞
fn(x)=x. stąd fn→f. Czy funkcja f jest ciagła?
−x
g(x)=fn(x)−f(x)=
n
3
x+1
−1
g'(x)=
dalej nie wiem jak wyznaczyć msc zerowe
n
3
x+1
24 paź 21:34
boniak:
pomocy
24 paź 21:53
boniak:
pomocy
24 paź 21:56