Nierówności wymierne z bezwzględnością.. Pomocy
fdsf: | | 3x2+10x+8 | |
7+| |
| |≤ 11 |
| | 12x2−2 | |
| 3x2+10x+8−4(12x2−2) | |
| ≤0 n |
| 12x2−2 | |
(x
2+10x+16)(
12x
2−2)≤0
x1=−8
x2=−2
x3=−2
x4=2
x∊<−8;−2)u(−2;2)
24 paź 21:29
fdsf: | 3x2+10x+8+18(12x2−2) | |
| ≥≤0 |
| 12x2−2 | |
(12x
2+10x−28)(
12x
2−2)≥ 0
x1=−2
x2=
76
x3=−2
x4=2
| | 7 | |
x∊ (−∞;−2)u(−2; |
| >u(2;∞) |
| | 6 | |
24 paź 21:31
fdsf: coś jest nie halo w tym drugim przypadku
w x2 powinno byc 0
24 paź 21:32
fdsf: up
24 paź 21:48
Hajtowy: Zapisz to schludniej i dokładniej określ problem.
24 paź 21:52
fdsf: z drugim przypadkiem cos jest nie tak
bo jesli bylo by zamiast 7/6 , 0 to wynik by sie zgadzal ...
24 paź 22:08