Narysuj wykres funkcji i omów jej własności
Mat: Narysuj wykres funkcji i omów jej własności
a) f(x)=Ilog2(x+4)I
b) f(x)=1−log2(x+3)
6 paź 12:32
Mat: help
6 paź 13:45
Mat: a) x+4=2
y 
b)x+3=2
y−1
6 paź 14:45
Eta:
omg

a) krok 1 : narysuj wykres f(x) = log
2x dla x >0
krok 2: przesuń ten wykres o 4 jednostki w lewo równolegle do osi OX
krok3: odbij tę część drugiego wykresu ,która znajduje się pod osią OX , nad oś OX
i to będzie wykres tej funkcji
6 paź 14:55
AS:
6 paź 14:58
Mat: dziękuwa panowie
6 paź 15:00
Eta:
6 paź 15:04
Mat: f(x)=1−log
2(x+3)
x=2
y
x
14 12 1 2 4
y −2 −1 0 1 2
−potem przesuwamy wykres o 3 jednostki w lewo
a co z tą jedynką jak jest 1− log
czyli bedzie w góre o 1
6 paź 15:09