Graficzne rozwiązanie równania
wwwiktoria: Mam polecenie:
Wyznaczyć rozwiązanie równania: |1− 3| 2 − x|| = 5 graficznie i rachunkowo.
no i okej, rachunkowo miejsca zerowe wychodzą x=0 i x=4, ale nie mam pojęcia jak może wyglądać
rozwiązanie graficzne
24 paź 20:50
marysia:
24 paź 20:56
wwwiktoria: łał

skąd "to niebieskie"?

i te miejsca odbicia od osi X?
24 paź 21:01
marysia:

1 /
y= |x−2|
2/
y=−3|x−2|
3/
y= −3|x−2|+1
4/
y=|1−3|x−2|| −−− ostatni wykres danej funkcji po lewej stronie tego równania
24 paź 21:04
Nowy: marysia pomozesz mi w 2 zadankach xD nick ares
24 paź 21:05