matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż zadanie
sweet girl:
2
1
/3 * (1/8)
−
1/2 * 16
2
/3 *
3
√
4
w zadaniu chodzi o potęgi z ułamkami niestety, nie wiem jak dobrze je wpisać proszę pomóżcie
24 paź 20:47
irena_1:
1
2
1
3
*(
)
−
1
2
*16
2
3
+
3
√
4
=
8
=2
1
3
*(2
−3
)
−
1
2
+(2
4
)
2
3
*(2
2
)
1
3
= =2
1
3
+
3
2
+
8
3
+
2
3
=2
31
6
31
Wykładnik ostatniej potęgi to
6
25 paź 11:31