matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastki pomocy
Karol :
−2√7 −−−−−−− √5−√7
24 paź 20:37
Enigma:
−2
√
7
√
5
−
√
7
−2
√
7
√
5
+
√
7
*
=
√
5
−
√
7
√
5
+
√
7
−2
√
7*5
−2
√
7*7
−2
√
35
−14
−2
√
35
−14
=
=
wyciągniemy −2 przed
√
25
−
√
49
5−7
−2
()
−2(
√
35
+7)
=
−2 się redukują =>
√
35
+7
−2
24 paź 20:50
Enigma:
powodzenia!
24 paź 20:50