Funkcja liniowa
jakubs: Narysuj wykres funkcji f(x)=(1−x)√x2+2x+1 . Zbadaj liczbę rozwiązań f(x)=m i sporządź wykres
funkcji g(m) przyporządkowującej liczbie m liczbę rozwiązań tego równania.
Nie jestem pewien czy dobrze myślę nad tym f(x)
Wydaje mi się, że to będzie tak :
10 dla x<0
f(x)=−(1−x)(x+1)=x2−1
20 dla x≥0
f(x)=−(1−x)(x+1)=−x2+1
Mógłby ktoś sprawdzić ?
24 paź 18:56
Nie piję bo matura:

f(x)=(x−1)|x+1|
x<−1 i dla x≥−1
24 paź 18:59
jakubs: Oj tam napisałem dla x>0 x≥0 a miało być dla x<−1 i x≥−1.
Wygląda na to, że dobrze myślałem

dzieki
24 paź 19:03
jakubs: Choć według mnie twój wykres jest zły

Nie f(x)=(x−1)|x+1|
tylko f(x)=(1−x)|x+1|
24 paź 19:12
Nie piję bo matura:
24 paź 19:13
jakubs: Teraz się zgadza
24 paź 19:20