matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tożsamości trygonometryczne
Fez:
π
x
Wykaż, że jeżeli liczby a i x są dodatnie, α, β należą do (0,
) i sinα=
√
oraz
2
x+4
x
tgβ =
√
, to α=β
a
24 paź 18:48
Fez:
Pomoże ktoś? Bardzo byłbym wdzięczny
24 paź 19:06