wartość bezwzględna
Sebek: wartość bezwzględna:
Jeżeli |x−3|=4
to |x−5|=?
Proszę o sprawdzenie moje wyniki to x=6 lub x=2, nie jestem pewien.
24 paź 18:34
Nie piję bo matura:
x−3=4 lub x−3=−4
x=7 x=−1
24 paź 18:37
huker: x=−1 lub x=7
|x−5|=6 lub |x−5|=−6 lub |x−5|=2 lub |x−5|=−2
24 paź 18:41
Sebek: no to mam to tak samo ale jak |x−5|=? co z tym?
24 paź 18:42
Sebek: sry to do poprzedniego
24 paź 18:43
Sebek: jedno pytanie czemu wyszło Ci −2 i −6, mogę się mylić ale wartość bezwzględna nie jest ujemna
jeśli nie mam racji to wytłumacz
24 paź 18:51
huker: masz racje

miałem to dawno i dopiero teraz sprawdzilem sory
24 paź 18:53
Sebek: ok dzięki
24 paź 18:53