sprawdz czy tozsamosci sa prawdziwe, trygonomeria
Natalia: sprawdz, czy prawedziwa jest tozsamosc:
1+cosαsinα=ctg
α2
Proszę o pomoc
24 paź 18:14
Natalia: nie wiem jak dojść lub wyjść od kąta α2.
24 paź 18:15
Hajtowy: Jeśli dobrze widzę to to wygląda tak:
Tak to ma być?
24 paź 18:16
Natalia: tak.
24 paź 18:17
Natalia: tylko co zrobic z tym katem?
24 paź 18:29
Natalia: up
24 paź 18:53
Rafał28:
Zaczynamy od:
| | α | | α | | α | | α | |
cosα = cos2 |
| − sin2 |
| ; 1 = cos2 |
| + sin2 |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
| | α | | α | | α | |
cosα + 1 = 2cos2 |
| ; sinα=2sin |
| cos |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
24 paź 19:07
Natalia: dziekuje!
24 paź 19:56