W klasie I jest 50 uczniów
Ponton: | | 1 | | 1 | |
W klasie I jest 50 uczniów. Z klasówki |
| z nich otrzymała piątki , |
| czwórki i |
| | 7 | | 3 | |
połowa trójki. Pozostali uczniowie otrzymali oceny dopuszczające. Ilu ich było?
24 paź 17:25
Hajtowy: Jaka jest odpowiedź?

1 uczeń czy 2 uczniów?
24 paź 17:39
Ponton: Nie mam odpowiedzi.
24 paź 17:44
Aga1.: | 1 | | 50 | | 1 | |
| z50= |
| =7 |
| coś nie tak. |
| 7 | | 7 | | 7 | |
24 paź 17:50
Kibic: W klasie I jest nie więcej niż 50 uczniów*
24 paź 17:54
Aga1.: Liczba nie większa od 50 podzielna przez 7,3 i 2 to42
42−(6+14+21)=1.
24 paź 18:05