Logarytmy
Mała Mi: Wykaż że log32*log43*log54 jest równy log52
tu nie mam pojęcia co zrobić
+2. Wykaż że log750=a+2b1−a gdy log142=a i log145=b
w sumie to też nie za bardzo wiem od czego zacząć...
Mógłby to ktoś wytłumaczyć?
Dziękuję
24 paź 16:54
Jolka: Proszę... Chociaż jak rozpocząć to zadanie
24 paź 17:04
Jolka: bo mam podobne zadania i tez nie wiem jak to zrobić

a w tym pierwszym nie musisz sprowadzić jakoś do tej samej podstawy logarytmu
24 paź 17:06
mała mi: nikt nie potrafi tego rozwiązać?
24 paź 17:47
Rafał28: | | log1450 | |
a) logab * logbc = logac; b) log750 = |
| =... |
| | log147 | |
50=2*5*10
24 paź 18:34