w urnie znajduje sie sześć kul
Tekla: W urnie znajduje sie szesc kul ponumerowanych od 1 do 6. Losujemy z urny kulę, zapisujemy jej
numer i wkładamy ją z powrotem do urny. Czynności te powtarzamy kolejno cztery razy. Ile
róznych liczb czterocyfrowych możemy w ten sposób otrzymać.? Pilne!
24 paź 16:35
Bizon:
... czteroelementowa wariacja a powtórzeniami ze zbioru 6−elementowego
24 paź 16:40
Tekla: dziękuje
24 paź 16:42
Tekla: czyli V= 6 do 4 = 1296 ?
24 paź 16:45
Janek191:
Tak

6
4 = 1296
24 paź 17:15