matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz dziedzine i zbiór wartośći funkcji
ania94941:
Wyznacz dziedzine i zbiór wartośći funkcji a) f(x)=
√
x
√
x−1
b)f(x) =
√
x(x−1)
x
3
− 1
c)f(x) =
x
2
+ x +1
d) f(x)= x−1
24 paź 16:34
M:
19 wrz 13:18