rozwiąż równanie
nie wiem jak zrobic: 22x+2x=20
24 paź 14:26
nie wiem jak zrobic: nie wiem jak przekształcić to 20 żeby funkcja wykładnicza była równowartościwa
24 paź 14:27
Patryk: (2x)2+2x=20 , 2x=t
t2+t=20
24 paź 14:28
nie wiem jak zrobic: a to jak ?
0,42x−115/8 * 0,4x=62,5
24 paź 15:06
Patryk: podobnie ,pomyśl
24 paź 15:08
nie wiem jak zrobic: mysle juz 10min nad tym przykładem, z resztą sobie jakos poradzilem ale tu nie mogę wpaśc co
zrobic z tym −11
24 paź 15:09
Patryk: 0,4=t
t2−115/8*t=62,5
−115/8 to zwykła liczba co tu z nią robić ?
24 paź 15:12
diego: Patryk?
24 paź 15:13
nie wiem jak zrobic: a jak zrobic delte skoro jest mnozenie ?
24 paź 15:15
olek: b2−4ac
24 paź 15:18
Patryk: diego co Patryk ?
,nie wiem, co ci przeszkadza zrobić delte ?
24 paź 15:19
nie wiem jak zrobic: i co tu jest b a co wyrazem wolnym ?
24 paź 15:21