matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podać funkcję okresloną wzorami
alina:
2x + 1
pomocy f(x)=
3x−2
podać funkcję okresloną wzorami g(x)=f(2x) g1(x)=2*f(x)
1
g3(x)=
f(x)
24 paź 14:07
Aga1.:
a) Zamiast każdego x wstawiasz 2x.
2*(2x)+1
g(x)=
=
3*(2x)−2
b) Przed wzór funkcji f wstawiasz 2.
2x+1
g
1
(x)=2*
=
3x−2
g
3
jest odwrotnością funkcji f
24 paź 14:14
alina:
dzieki
24 paź 14:20