wykres
Nie piję bo matura:
| | |x−2|(x2−1) | |
Mam taki wykres f(x)= |
| |
| | x−2 | |
jak rozważam na przedziały to mam
(−
∞,2)
| −x+2(x2−1) | | 2x2−x−2 | |
| = |
| |
| x−2 | | x−2 | |
czy
23 paź 23:07
Nie piję bo matura: ?
23 paź 23:11
Lorak: Pytasz czy potrzebny jest nawias w liczniku?
Jeśli o to chodzi, to tak, jest potrzebny.
23 paź 23:16
Saizou : D:x∊R/{2}
dla x<2
| | −(x−2)(x2−1) | |
f(x)= |
| =−(x2−1)=−x2+1 |
| | x−2 | |
dla x>2
| | (x−2)(x2−1) | |
f(x)= |
| =x2−1 |
| | x−2 | |
23 paź 23:16
Eta:
A może lepiej "pij .... mleko"
23 paź 23:18
Nie piję bo matura: A kiedy nie jest potrzebny ?
23 paź 23:20
Nie piję bo matura:
Mleko ?
23 paź 23:21
Eta:
x*(x−2) ale już (x−1)*(x−2)
23 paź 23:21
Nie piję bo matura: ale opuszczam moduł i zmieniam znaki
−x+2(x2−1) czemu tak nie mogę zrobić ?
23 paź 23:23
Nie piję bo matura: ?
23 paź 23:26
Eta:
Moduł działa jak nawias !
|x−2|*(x2−1)
(−x+2)*(x2−1) (x−2)*(x2−1)
23 paź 23:31
Nie piję bo matura:
OK dziękuję
23 paź 23:33