matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Metoda różniczki zupełnej
młody:
Dobry wieczór. Muszę użyć metody różniczki zupełnej do policzenia gęstości. Czy może mi ktoś to wytłumaczyć
0V=0,2 cm3 a Δm=0,01g Ja uzyskałem wyniki V2−V1=10 cm3 a masa=1,57g Pomoże ktoś
23 paź 23:02
młody:
Nikt tego nie umie
23 paź 23:12
młody:
?
23 paź 23:35