a
toja: Jak to narysować
f(x)= |x2 − 2 |x| |
cala wartość bezwzgledna czyli wszystko nad osią x
a x2 − 2|x| to na prawo od osi y mam caly wykres przeniejsc ?
23 paź 22:45
Eta:
23 paź 23:01
Eta:
g(x)= x
2−2|x|
f(x)= |x
2−2|x||
23 paź 23:05
toja: A mogłbyś/aś
narysować wykres
y= x2 − 2 |x| ?
albo napisać jak to narysowac ?
23 paź 23:06
toja: ten niebieski jasne nad oś x
ale ten różowy to nie mam pojęcia
23 paź 23:07
Eta:

Rysujesz wykres y= x
2−2x −−
parabola
wykres y= x
2−2|x| −− odbijasz część tej pierwszej paraboli symetrycznie względem osi OY
i masz
wykres y= x
2−2|x|
23 paź 23:15