potegi
ziarno: czy ktoś mógłby pomóc?
32x > 2 * 3x + 3
23 paź 22:22
ziarno: czy oby na pewno?
23 paź 22:29
ICSP: Sadzisz, ze jest źle?
Spoko

Usunę aby nie wprowadzać innych w błąd
23 paź 22:30
ziarno: Nie wiem

Ale zastanawiam się, co się stało z 2
23 paź 22:31
ziarno: a można np. wprowadzić zmienną t, przenieść wszystko na jedną stronę i wyliczyć pierwiastki?
Czy to raczej źle będzie?
23 paź 22:32
Piotr 10: 3x=t ⋁ t>0
t2 > 2t+3
t2 −2t −3 >0
Δ=16
√Δ=4
t1=... t2..
23 paź 22:33
ziarno:
23 paź 22:36