matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Mateusz:
oblicz granice:
3
n+1
*n!
a
n
=
(n+1)!*3
n
23 paź 20:49
Trivial:
3
n+1
= 3*3
n
(n+1)! = (n+1)*n!
3
a
n
=
n+1
23 paź 20:52
Mateusz:
dziekuje
23 paź 20:56