matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
powiekszenie
Gosik:
Jeżeli na zdjeciu 20 µm = 1 cm to jakie powiekszenie ma mikroskop?
23 paź 20:10
MQ:
1cm/20μm
23 paź 20:13
dero2005:
10
−2
1
=
*10
3
= 500
2*10
−5
2
23 paź 20:52