rozwiąż
zaraza: Pomoże ktoś w analizie i rozwiązaniu?
Łódka przepłynęła pod prąd 22,5 km, a następnie 28,5km z prądem zużywając na całą drogę 8h.
Prędkość prądu wynosi 2,5 km/h. Oblicz prędkość łódki w wodzie stojącej.
23 paź 20:09
Eta:
t
1+t
2= 8
v −−− prędkość łódki , v> 2,5 km/h
| | 22,5 | |
(vł −vr)*t1= 22,5 ⇒ t1= |
| |
| | v−2,5 | |
| | 22,5 | |
(vł +vr)*t2= 28,5 ⇒ t2= |
| |
| | v+2,5 | |
| | 22,5 | | 28,5 | |
|
| + |
| = 8 |
| | v−2,5 | | v+2,5 | |
teraz tylko rozwiąż to równanie ........
23 paź 20:23
zaraza: Wielkie dzięki
23 paź 20:33