matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
xantor:
Wyznacz α i β, jeśli wiadomo, że α,β ∊(0,
π
2
) oraz sin(α − β) = cos(α + β) =
1
2
.
23 paź 20:07
Eta:
α= 45
o
, β= 15
o
23 paź 20:10
Saizou :
1
sin(30
o
)=
2
1
cos(60
o
)=
2
α−β=30 α+β=60 −−−−−−−−−−−−−−−−+ 2α=90 α=45
o
β+15
o
23 paź 20:13