matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka potrojna
po koloookwium:0:
mam takie zadanie do rozwiazania obliczyć całke potrójną ∫∫∫(2z−x)dxdydz gdzie U jest czworościanem o wierzchołkach A(1,0,0), B=(0,1,0), C=(0,1,1), D=(1,1,0) jak to obliczy? z góry dziękuje za pomoc
23 paź 19:09