Co zrobić z tym mnożeniem?
Miodek: log2 * log50 + log25
23 paź 19:04
Hajtowy: log2 * log50+log25 = ...
Tak to ma wyglądać?
23 paź 19:07
Miodek: Niee, przy mnożeniu w podstawach jest 10
23 paź 19:08
Hajtowy: log102 * log1050 + log25 = ...
Tak?
23 paź 19:08
Miodek: Tak
23 paź 19:09
Hajtowy: No to chyba będzie to tak wyglądać... lecz nie jestem do końca pewny.
Trzeba by to skonsultować z kimś mądrzejszym
| log2 * log50 | | log5 | |
| + |
| |
| log210 | | log2 | |
23 paź 19:11
Hajtowy: To jest tylko moja propozycja, jak zajrzy tu ktoś mądrzejszy to Ci powie czy to dobre czy nie
23 paź 19:11
Miodek: Chyba nie bardzo, bez sensu...
23 paź 19:12
Piotr 10: log2=log105=log10 − log5
log(10*5)=log10+log5=1+log5
(1 − log5)(1+log5)+log25=1
23 paź 19:16
Cassie: Ooo dzięki, zaraz spróbuję tak zrobić z innymi przykładami
23 paź 19:21