Jak usunąć niewymierność ?
kapi225: 1/√2+√3−1
23 paź 19:02
Piotr 10: Zapisz to porządnie jeszcze raz
23 paź 19:04
Hajtowy: | 1 | | 1 | | 1 | | √2 | |
| +√3−1= |
| (√2+2√3−2)=√3+ |
| (√2−2)= |
| +√3−1 |
| √2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
23 paź 19:05
Hajtowy: Chyba, że to ma inaczej wyglądać

Bo może być też :
| 1 | |
| ale tego już nie wiem, strzelałem  |
| √2+√3−1 | |
23 paź 19:06
23 paź 19:06
Piotr 10: Wskazówka :
| | 1 | | √2+√3+1 | | √2+√3+1 | |
|
| = |
| = |
| |
| | √2+√3−1 | | (√2+√3−1)(√2+√3+1) | | (√2+√3)2−12 | |
23 paź 19:08