Proszę o pomoc :)
dominika: Proszę o pomoc :
Znajdż liczbę x gdy
a)log
2x=3
b)log
2564=x
23 paź 15:35
julek: a) 23=x
b) 256x=4
c) 5√125=x
powinienes wiedziec jak to dalej zrobic
23 paź 15:45
julek: c) 125x=15
pomyłka
23 paź 15:46
dominika: a) 3

?
23 paź 15:49
julek: tak
23 paź 15:50
dominika: a w c nie powinien byc minus jedna trzecia ?
23 paź 15:52
Hajtowy: a) 2
3 = x
8=x
b) 2
8=256
(2
8)
x=2
2
c)
5√125=x
23 paź 15:53
Hajtowy: c) x=53/5
23 paź 15:55
dominika: | | 1 | |
tam powinno byc |
| a nie {1}{3} |
| | 4 | |
23 paź 15:55