Wyznacz zbiory A∩B i A\B nierówności
xyz: Wyznacz zbiory A∩B i A\B
a) A= (x∊R: x
3−4x>0) B= (x∊R: x
3−x
2−9x+9≤0)
b) A=(x∊R: x
4−16x
2<0) B=(x∊R: x
4−5x
2+4≥0)
Proszę o pomoc
23 paź 15:30
Monika: najpierw liczysz jakie x należą do zbioru A a jakie do B, a następnie:
1) A∩B − bierzesz część wspólną, czyli te x, które są a zbiorze A i w zbiorze B
2) A/B − bierzesz te x, które są w zbiorze A i nie są w zbiorze B
23 paź 15:40
xyz: Oki dzięki za pomoc
23 paź 15:52
Hdhdhdhd:
13 kwi 12:33
Misztlsle:
16 maj 07:26
Misztlsle:
16 maj 07:26