zadanie
ziuta: 1/3x + 2/5y= co mam z tym zrobic?
23 paź 09:31
Aga1.: A jaka jest treść zadania?
23 paź 09:37
Antek: Masz to policzyc
| | 1 | | 2 | | 1 | | 2 | |
jaki jest zapis . |
| x+ |
| y = czy |
| + |
| = |
| | 3 | | 5 | | 3x | | 5y | |
Jakie jest polecenie
23 paź 09:46
ziuta: jest zapis jak to pierwsze u ciebie
23 paź 11:05
Antek: Z tego juz nic nie zrobisz . No chyba z e masz obliczyc wartosc tego wyrazenia dla
konkretnego x
sa i y
ka −−jesli masz podane
Natomist jesli byloby to drugie to
sprowadzamy to do wspolnego mianownika przy zalozeniu ze x nie rowna sie 0 i y nie rowna sie
0
| | 6x | | 5y+6x | |
U{5y}(15xy}+ |
| = |
| |
| | 15xy | | 15xy | |
Wspolny mianownik to 3x*5y=3*5*x*y=15xy
NO chyba z ejest inne polecenie
23 paź 11:12
ziuta: dzieki
24 paź 10:00