matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz.
Lember:
2
log
2
√
2
15
Dochodzę do momentu gdzie otrzymuje: 2 do potęgi
log
2
15
1,5
22 paź 21:58
ufo:
1
log
a
m
(b) =
*log
a
b
m
2
log
2
3/2
(15) =
*log
2
15= log
2
15
2/3
3
2
log
2
(15
2/3
)
= 15
2/3
=
3
√
225
22 paź 22:05