`
asd: ex=πx
Nie mam pojęcia jak mam to rozwiązać
22 paź 20:45
Darek: up
22 paź 21:32
PW: e0=π0. Zastanowić się, czy jeszcze gdzieś się przetną.
22 paź 21:39
Darek: Nie mam pojęcia... Wiem, że e≈2,71, a π≈3,14
22 paź 21:59
Darek: Być może tak jak mówi PW:
22 paź 21:59
ICSP: podziel przez πx
22 paź 22:01
asd: Ale to nie tak chyba ?
22 paź 22:04
ICSP: | πx | |
| = 0 |
| πx | |
22 paź 22:06
PW: Ładnie podzieliłeś, asd
22 paź 22:06
asd: Nie rozumiem :x
22 paź 22:14
PW: Spróbujmy na łatwiejszym przykładzie:
3x=4x
po podzieleniu stronami przez 4x daje:
22 paź 22:17
22 paź 22:22
Krzysiek: a teraz pomnóż stronami przez 4x i co otrzymasz?
22 paź 22:24
Darek: 3
x=0 ?
22 paź 22:29
ZKS:
A teraz jeszcze podziel przez 3x i co otrzymasz?
22 paź 22:34
Krzysiek: ZKS, strzelam,że 0=0 czyli się zgadza
22 paź 22:35
Darek: 0=0
Taki sam wynik jak domniemam będzie w moim przykładzie ?
22 paź 22:35
Darek: Krzysiek mnie wyprzedził
22 paź 22:35
ZKS:
Widzisz
Krzysiek jakiego masz cela z tym strzelaniem.
22 paź 22:43
Janek191:
e
x = π
x / : π
x
x = 0
====
22 paź 22:51
PW: No to mam jeszcze jedno kontrolne pytanie, zanim zacznę tłumaczyć na krowach:
− ile to jest 13 podzielić przez 13 (wskazówka: nie jest to zero).
22 paź 22:52
PW: Janek191, to nie do Ciebie oczywiście.
22 paź 22:53
Janek191:
22 paź 22:57
Darek: yyy 1 ?
22 paź 23:05
Darek: Już rozumiem
22 paź 23:07
Darek: Tylko interesuje mnie jedno
x=0
Ta końcówka jest dla mnie niejasna
22 paź 23:09
22 paź 23:10
Darek: Dzięki
22 paź 23:33