matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
tosia:
1.Rozwiąż a) x/x+1=2/x+3 2.Liczbę odwrotną do liczby √3+ 4/√5 zapisano w postaci a√3+b√5. Znajdz liczby a i b.
22 paź 20:37
Kostek:
x
2
=
x+1
x+3
D=R\{−3,−1} x(x+3)=2(x+1) x
2
+3x=2x+2 x
2
+x+2=0 dokończ
22 paź 20:57