??
IIIgOOOr: Jakie są warunki dla równania kwadratowego , zeby suma kwadratów pierwiastków rownania była
najmniejsza
22 paź 19:08
Piotr 10: Ogólnie to tak
| | −b | |
f(m)=(x1+x2)2 − 2x1*x2= |
| |
| | 2a | |
22 paź 19:25
IIIgOOOr: a mozna prosic o jakies wytlumaczenie? napisze tresc:
Wyznacz wartości parametru m, dla których suma kwadratów pierwiastków równania x2+(m−1)x−m=0
jest najmniejsza.
22 paź 19:58
Bizon:
| | −b | | 2c | |
x12+x22=(x1+x2)2−2x1x2=( |
| )2− |
| |
| | a | | a | |
22 paź 20:05
Wazyl: Wzory Viète’a poczytaj i wszystko się wyjaśni
22 paź 20:20