matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż nierówność
B_jak_Baba:
2x − 3
|
|≥2
x
2
− 1
22 paź 19:02
Hajtowy:
x
2
= 1 x=1 v x=−1 x ∊ (−oo;−1) v x ∊ (−1;1) v x ∊ (1;+oo) Masz trzy przypadki, rozwiąż.
22 paź 19:04