matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdzić tożsamości
Olaaa:
Sprawdź analitycznie i geometycznie tożsamość" (wektory)
1
1
1. a+
(b−a)=
(a+b)
2
2
1
1
2.
(a+b)+
(b−a)=b
2
2
22 paź 18:47
Olaaa:
A może ktoś mi w tym pomoże bo utknęłam |b
2
|=2(a
→
◯ b
→
) |a
2
|=2(a
→
◯ b
→
) mam policzyć kąt pomiędzy wektorem a
→
i wektorem b
→
22 paź 19:57