matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria analityczna
Madzik:
podaj ile rozwiazan w zaleznosci od parametru m ma uklad rownan. x
2
+y
2
=2 y=−x+m
22 paź 17:19
Bizon:
x
2
+(−x+m)
2
=2 2x
2
−2mx+m
2
−2=0 Δ=4m
2
−8m
2
+16 Δ=−4(m
2
−4) i analizuj możesz też graficznie
22 paź 17:31
krystek:
22 paź 17:32