| sin2+sinβ−sinγ | α | β | |||
= tg | *tg | ||||
| sin2+sinβ+sinγ | 2 | 2 |
| 3x + x | x − 3x | x − 3x | x +3x | |||||
2 sin | sin | = 2 sin | cos | |||||
| 2 | 2 | 2 | 2 |
| 1 | ||
cos(3x) + sin(3x) = sin(x) + cos(x) / * | ||
| √2 |
| π | π | π | π | |||||
sin( | )cos(3x) + cos( | )sin(3x) = sin(x)cos( | ) + sin( | )cos(x) | ||||
| 4 | 4 | 4 | 4 |
| π | π | |||
sin(3x + | ) = sin(x + | ) | ||
| 4 | 4 |
| π | π | π | π | |||||
3x + | = x + | + k * 2π ∨ 3x + | = π − x − | + k * 2π | ||||
| 4 | 4 | 4 | 4 |
| π | π | |||
x = k * π ∨ x = | + k * | . | ||
| 8 | 2 |