równanie
Maciek: | | 1 | | 2 | | 1 | |
rozwiąż równanie sin(3x + 1) = − 1 Wychodzi mi wynik − |
| π + |
| kπ − |
| |
| | 2 | | 3 | | 3 | |
W odpowiedziach jest inaczej. Jeśli ktoś może to prosiłbym o sprawdzenie i wskazanie mi błędu
jeśli
go zrobiłem. Dzięki.
22 paź 15:25
22 paź 15:28
Maciek: | | π+2 | | 2 | |
wynik to x = − |
| + |
| kπ |
| | 6 | | 3 | |
22 paź 15:30
Maciek: Ktoś jeszcze pomoże ? xD
22 paź 15:37
krystek: | | 3 | |
3x= |
| π−1+2kπ i teraz wyznacz x |
| | 2 | |
22 paź 15:43
Maciek: Okej, teraz ostatni już przykład, z którym mam problem.
| | 1 | | 1 | |
cos |
| x = − |
| x ∊(−2π; 2π) |
| | 3 | | 2 | |
22 paź 15:50
krystek: | 1 | | 5 | | 1 | | 7 | |
| x= |
| π+2kπ lub |
| x= |
| π+2kπ i teraz daj odp |
| 3 | | 6 | | 3 | | 6 | |
22 paź 15:55