matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnij, że sin^2α+sin^2β+sin^2γ=2
Ada25:
Przekątna prostopadłościanu tworzy z krawędzami kąty α,β,γ. Uzasadnij, że sin
2
α+sin
2
β+sin
2
γ=2
22 paź 14:44
Aga1.:
d
sinα=
, d
2
=a
2
+b
2
p
d
2
a
2
+b
2
sin
2
α=
=
p
2
a
2
+b
2
+c
2
e
sinβ=
, e
2
=b
2
+c
2
p
f
sinγ=
, a f
2
=a
2
+c
2
p
Podstaw i dodaj
22 paź 15:54