matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
anka:
2
−sin3x
+4
−sin3x
+8
−sin3x
+...=1
22 paź 12:30
wredulus_pospolitus:
zauważ, że jest to suma nieskończonego ciągu geometrycznego
a
1
= 2
−sin3x
q = 2
−sin3x
rozwiązujesz
22 paź 12:38