matematykaszkolna.pl
rysunek techniczny biovi: Witam czy orientuje sie ktos w rysunku technicznym? Cwiczenie nazywa sie przenikanie i widocznosc trojkatow i chodzi o to ze wspolrzedne ktore mam zaznaczyc na osi skladaja sie z 3 wymiarow. wczesniej byly tylko dwa czyli gora i dol a teraz ten trzecie kompletnie nie wiem jak mam zaznaczyc punkty. Pomoze ktos?
22 paź 12:05
Bizon: ... nie widać tu żadnego "zadania" −emotka
22 paź 12:08
Bizon: ... a przenikanie trójkątów to już bardziej geometria wykreślna ...
22 paź 12:09
biovi: no to wybacz, masz racje. Powiesz mi jak zaznaczac punkty? po co ta trzecia wspolrzedna
22 paź 12:11
biovi: nie chodzi mi o to zeby mi ktos to zrobil tylko zeby mi powiedzial jak zaznaczyc te punkty
22 paź 12:11
Bizon: ... ogólnie mówiąc "rzecz rozgrywa się w przestrzeni" Trudno nam ją narysować ... próbujemy zobrazować ją na rzutni. Rzutnię stanowią trzy płaszczyzny wzajemnie do siebie prostopadłe. Na nie rzutujemy punkty ... z poprzez nie wyznaczamy proste ... a te stanowią krawędzie itd... −emotka
22 paź 12:17
biovi: Bizon idz lepiej zboze kosic bo mi nie pomagasz
22 paź 12:20
Bizon: ... a ty troliku do przedszkola ... choć nie wiem czy i to ci pomoże Może bardziej psychoanalityk
22 paź 12:24
PW: N o to już nikt Ci nie pomoże.
22 paź 12:25
wredulus_pospolitus: A już chciałem pomóc ... szczęśliwie przeczytałem poprzednie wpisy i powiem krótki −−− 'dziękujemy bardzo' ... nie każdy musi studiować −−− ktoś musi śmieci wywozić.
22 paź 12:29
Bizon: Dzięki miły wredusie... ... ale sądzę , że śmieciarze poczuliby się obrażeni gdyby porównać ich z tym "studentem"
22 paź 12:53