help
kate: Dana jest funkcja f(x)=ax2. O funkcji tej wiesz, że ma wartośc największą. Wiesz również, że
a=1. Znajdź graficznie rozwiązanie równania f(x)=−4.
22 paź 11:53
Bizon:
Sprawdź zapis tego "zadania"
A może sama sobie odpowiedz czy funkcja f(x)=x
2 ma wartość najwyższą

?
Pewnie gdzieś minusik umknął
22 paź 12:06
kate: nie, wszystko jest dobrze
22 paź 12:30
wredulus_pospolitus:
funckaj f(x)=x
2 dla D
f=R
NIE POSIADA wartości największej

f(x) = −4 −> −4 = x
2 −> brak rozwiązań

NA PEWNO jest błąd ... raczej powinno być a=
−1
22 paź 12:37